Trip to Sabah !
Posted on Tuesday, February 18, 2014 at 9:57 AM

 . . . ‫بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Assalamualaikum ! Hai korang ~ cerita ni sebenarnye dah lame terlintas dkt hati ni nk tulis tapi tu lah busy je dgn lesen memandu , arghhh ! Seram betul bawak kereta -____- Boleh pulak aku tak pegang stereng tapi minyak tekan sbb byk benda nk kne focus (bkn tunjuk pandai sbb tk pegang stereng) hahaha pakcik yg ajar aku tu marah sbb tk pegang stereng kereta , aku pulak tergelak2 je , bengong betul xD Okay mmg byk perangai aku mase bwk kereta tu , so lain kali je lah cerita , hahaha . Yg skrng ni trip aku pegi ke Sabah dgn keluarga aku . Dah lame dah pegi sebenarnye 15 January 2014 sampai 17 January 2014 tak silap aku -.-'

 



Okay , ni first time aku naik kapal terbang , so biase lah kan batak jakun pun semua ade bila kapal terbang tu dkt atas sbb dpt tengok rumah yg kecik dan mcm2 lagi lah hahaha . Aku dapat tempat duduk tepi tingkap , tu yg suka gilaaaaaaaaaaaaaa kan muka pun tak stop senyum smpai dapat tidur dlm kapal terbang pun sekejap , excited tu ade lagi hahaha . Nasihat aku dekat hang paaa nk pergi mane2 ke naik kapal terbang sila lah datang awal yeee sbb nk kne timbang berat beg korang lagi lah mcm2 lagi , so lebih baik dtg awal sebelum di tinggalkan , hahaha hari tu lewat sikit je sikit ea pegi airport , so tak sempat beg kiteorg nk simpan dlm kapal terbang tu , terpakse lah bawak sekali beg tu sekali dlm kapal terbang , haihh ~ nasib baik lah ade tmpt letak barang dkt atas -,-

Ni tempat airport Sabah , kecik je tempat dia :) Memang sesak gila ~ kedai makan dkt airport pun sikit je -.-' Dah lah tgh lapar mase tu haihhh ~ sabar je lah -___- Beg semua dh ambik kan , so kiteorg cari teksi pegi KK , tahu tak ape tu ? Hahaha confirm tak tahu , Kota Kinabalu :D So jalan boleh dikatakan sesak jgak lah mcm KL tapi KL lagi sesak , fuhhh ~ Cari hotel susah nk jumpa sbb byk gila hotel dkt situ -.-' Bukan hotel 5 star or 1000 star ea -,- hahaha hotel murah jee ~ so save lah sikit duit hehehe , so dah check in hotel semua nak cari kedai makan , lapar sungguhh perut mase tu , hahahaha kiteorg punya lah cari kedai melayu punya makanan takde sgt , yg ade kedai cina yelaaa dkt KK tu aku tgk kaum cina je byk -,-' So yg ade pun kedai Mamak dan KFC hahahaha , mmg dkt KK byk KFC , so terpakse makan dkt KFC , haihhh ~ Lepas habis makan kiteorg pegi shopping !! Hahahahahaha , Ayah aku paling pantang menyampah semua ade bile teman anak-anak dan isteri dia pegi shopping , hahahahhahaha mmg lame sungguh xD Okay , dekat KK tu yg popular adalah Pasar Filipina , contohnya :-

Sotong kering , ikan masin , kuih cincin kutt name dia aku pun tak pasti -.-' byk lagi mmg aku larat nk bagi tahu lah kan hahahaha , So mak aku beli kuih cincin jee , hahaha klu beli ikan masin mmg berbau lah kan dlm kapal terbang tu hahahaha xD Ade lagi tempat shopping , tkkan lahh dia jual tu je kannnnn ~ hahahaha , ade lagi lah , tgk gambar dkt bawah ni :

 Perkara biase lah kan beli hadiah untuk kawan , hahaha , aku beli sikit je sbb duit takde -.-' aku beli utk kawan-kawan aku pun pakai duit mak aku dgn ayah aku haihhh ~ biase lah bdk tk kerja kan -.-" Dekat situ ade lagi barang dia jual tak semestinya benda2 yg dlm gmbar nya , hahaha , ade jual gelang , lagi ape ea ? hahahaha , banyak lagi xD 


Haaaaaaa , tengok tu mak aku banyak betul dia beli gelang -.-" 
Antara benda yg aku beli :-





Esoknya Ayah aku sewa kereta , kalau naik teksi tak best lah kan kene bayar byk , kalau sewa kereta murah je dan boleh pegi mne kita nak pegi :D Ayah aku sewa kereta Viva je , tak payah nk sewa kereta bmw lah ape lah , membazir k ? hahaha .




Okay aku sedih gila sebab tak sempat nak lepak dkt pantai :'/ Ayah aku tak kasi pegi pantai sbb ombak pantai bahaya :'/ Rugi gila tak dapat pegi , haihhh ~ sabar je lah :'/ Aku dapat tgk pantai yg cantik dkt sabah mase naik kapal terbang je , haihhh ~ 

  • Destinasi yg pertama adalah Rumah Terbalik , ape tu ?






Alaaa senang cerita , semua barang dalam rumah tu terbalik , hahaha mmg sikit je kan gmbr ? sebab org yg jaga tu tak kasi ambik gambar dlm rumah tu , i don't know why , memang tak best sebenarnya , so tak payah pegi dekat sini k ? hahahaha xD
Okay dalam perjalanan nak pergi ke destinasi yg kedua korang akan nampak Gunung Kinabalu dan rasa sejuk yg biase2 je tapi best gilaaa :D SubhanAllah memang cantik teramat cantik dapat tgk gunung kinabalu :D Aku dapat tgk dari jauh je , tak mampu nk panjat gunung kinabalu tu xD


  • Destinasi yg kedua adalah Kinabalu Park , so beautiful !










Dekat Kinabalu Park ni korang boleh nmpk gunung2 yg dkt situ dari jauh je lah dan akan rase sejuk dekat situ , tapi mase aku pegi ni tak nmpk gunung ni sbb kabus byk , hahaha so takde gmbr sangat , tapi ade satu benda ni , aku nk tergelak pun ade sebenarnya , Okay mase dah smpai dkt atas kinabalu park tu , aku dgn kakak aku nmpk ade org  ni dari mulut dia keluar asap , lepastu kiteorg pun pelik lah takkan dia hisap rokok pulak kan dkt tempat sejuk , hahaha , lepastu ayah aku cakap kalau kita tengah cakap mulut kita akan keluar asap alaaa bukan asap rokok lah -,- aduhh asap alaaaa aduhh korang ni mcm dkt luar negara tu , hahahaha bila salji je dekat luar negara tu then bila diorang cakap mesti ada asap keluar dari mulut kan ? Haaaaa , lebih kurang mcm tu lah hahahahaaha xD Lepastu aku dengan kakak aku bersungguh sungguh teramat sungguh buat asap keluar dari mulut , hahahahahahah ! Excited gila ! Hahahahaha xD Jangan tiru aksi kami yeee ~ mmg tak senonoh sebenarnya xD

  •  Destinasi yg ketiga adalah Desa Dairy Farm
















Okay ramai cakap tempat  Desa Dairy Farm ni mcm tempat luar negara gituuu , boleh dikatakan jugak lah , hahaha , mmg lame sebenarnya nk tunggu lembu-lembu tu haihhh ~ 

Itu je lah tempat-tempat yg aku sempat pergi :) Esoknya dah nak balik dah haihh , sekejap je -,- But bersyukur sangat dapat pergi holiday dgn family sebenarnye :) susah nak ajak ayah aku pegi holiday jauh-jauh , thank you ayah and mak sbb tunaikan janji adik dgn kakak :) Alhamdulillah :) 


Okay ni gambar masa pukul 6.30 petang mcm tu , sorry gambar tk berape elok sangat hahaha .


SubhanAllah , cantik sangat :)


Sebelum aku pergi airport , sarapan dekat kedai mamak , nasib baik kedai tu makanan dia okay -.-'



Airport Sabah :)


                                                                Writer by ,


Older »


TOP▲
© 2011-2013
Design by Amer Izzat & Powered by Blogger.
Best viewed using Google Chrome with a resolution of 1366 x 667.